Nini's favorite bundt cake recipe

Nini kedvenc süti receptje

RECEPT
⭐️15 dkg olvasztott vaj
4 tojás
15 dkg vaníliás porcukor (2 csomag vaníliás cukor 13 dkg porcukorral)
⭐️2,5 dl tej
⭐️30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
⭐️Holland kakaópor
 
ELKÉSZÍTÉS
A tészta tökéletes állagának titka, hogy az összetevőket minden lépésben addig keverjük, amíg „levegősek” nem lesznek.

Először az olvasztott vajat összekeverem a 4 tojás sárgájával, majd hozzáadom a vaníliás porcukrot, és az egészet összekeverem.

A következő lépés a liszt, sütőpor és tej hozzáadása apránként, addig kevergetve, amíg a tészta levegős lesz.

Ezután egy külön tálban a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és úgy adjuk hozzá a tésztához, hogy fakanállal egy irányban, kíméletes, de határozott mozdulatokkal keverjük őket (ügyelve arra, hogy a hab ne törjön meg).

A kapott tészta felét kivajazott formába öntjük, és a maradék masszához kakaóport (általában kb. 1,5 evőkanálnyi mennyiséget használok) adok. A kakaós tésztát ráöntöm a vaníliás tésztára, majd rázogatással és kopogtatással a két tésztát egymásra simítom.

180 ° C-on kb. 35 percig sütjük. 

A torta eltávolításához várjon 30-40 percet, amíg lehűl. 

Boldog főzést! 🐇

NINI